Door Sabrina Kok op 29/10/2017

Een wereldreiziger in eigen land. Dat is de titel die momenteel erg goed bij mij past. Als contactpersoon van alle Nederlandse onderzoeksuniversiteiten die deelnemen aan de NAHSS (en dat zijn ze maar liefst alle dertien) heb ik afgelopen anderhalve maand het hele land doorgereisd om met iedereen kennis te maken en te evalueren. Zo ook vandaag: ik ben momenteel onderweg naar Tilburg Universiteit voor een kennismakingsgesprek. Helaas kenmerkt het openbaar vervoer in Nederland zich door storingen en moet ik vandaag drie keer overstappen, in plaats van dat ik een rechtstreekste trein kan nemen. Ondanks deze storingen en de hoeveelheid tijd die alle reizen en gesprekken opslurpen, keer ik na elk kennismakingsgesprek met een voldaan gevoel terug. Want wat is het gaaf om bij elke universiteit langs te gaan, daar in gesprek te gaan over het fantastische NAHSS-programma en vervolgens vaak af te sluiten met een korte rondleiding op de universiteit.

Naast het contact met de universiteiten ben ik ook druk bezig met de promotie voor de NAHSS 2018! Een taak die mij als communicatiestudente op het lijf geschreven is. Zo komt er een nieuwe promotievideo aan, wordt de website in een compleet nieuw jasje gestoken en is de NAHSS actief op nieuwe social media kanalen (volg ons op Instagram: nahss_updates). In november zal de promotie van de NAHSS nog meer aandacht krijgen, want de aanmeldingen gaan al op 1 december open.

Kortom, ik ben met veel verschillende dingen bezig. En dat is dan ook mooi terug te zien in de agenda’s van zowel mij als Joep en Charel. Op dinsdag en donderdag zitten we standaard op ons kantoor in Utrecht. De rest van de dagen zijn al snel gevuld met afspraken, events in de avonden en natuurlijk de leerzame trainingen bij McKinsey & Company. Als ik in m’n agenda kijk word ik er helemaal blij van: want wat geven al

deze leuke dingen me veel energie! De NAHSS opent zoveel nieuwe deuren en het is heel fijn hier gebruik van te mogen maken.

Zoals je kunt lezen ben ik druk bezig met de NAHSS 2018, maar tot 29 september waren Joep, Charel en ik vooral bezig met de afgelopen NAHSS-editie. Op 29 september vond namelijk de afsluitende Slotceremonie van de NAHSS 2017 plaats. Wij hadden ontzettend veel vrijheid gekregen: alleen het tijdstip en de locatie stond vast, voor de rest mochten wij de middag helemaal zelf invullen. Mede omdat ik zelf afgelopen editie deelnemer was van de NAHSS, vond ik dit ontzettend leuk om te doen. Onderdelen van het programma waren ,na héél lang overleggen, projectpitches, ervaringen van studenten, maar ook de ervaring van een partner en een posterfair tijdens de borrel.

En hoewel Joep een fantastisch strak draaiboek had gemaakt (nogmaals complimenten Joep!!) stond de ochtend toch wel een beetje in het teken van stress. Dit begon met onze autorit naar het ministerie van Buitenlandse Zaken toe. We zaten lekker te kletsen in de auto en ik zat vol zelfvertrouwen achter het stuur, totdat de parkeerplaats gevonden moest worden. Na een aantal rondjes gereden te hebben in het centrum van Den-Haag hadden we het uiteindelijk gevonden en kon het inrichten en opbouwen van de zaal beginnen. Het lijkt dan van tevoren alsof je zeeën van tijd hebt, maar geloof me: dit vliegt echt voorbij. Het resulteerde er zelfs in dat er al deelnemers in hun business formal outfit binnenkwamen terwijl ik nog in mijn spijkerbroek met gaten de naamkaartjes bij de receptie aan het neerleggen was! Gelukkig was alles uiteindelijk op tijd geregeld en nam de stress af tijdens het programma van de Slotceremonie. We hebben alle drie echt kunnen genieten van het mooie programma! En als je daarna veel complimenten krijgt van de partners van de NAHSS sluit je de dag zeeeer voldaan af!

Goed, de trein rijdt nu binnen op station Boxtel (geen idee waar ik nu weer beland ben). Nog een overstap en dan kan mijn gesprek bij Universiteit Tilburg beginnen. Blijf ons volgen via social media, daar delen we graag wat we zoal aan het doen zijn!