Door Joep Spaen op 28/11/2017

Voor mij is het nu anderhalf jaar geleden dat de NAHSS begon met het Kick-Off weekend bij PWC. Ik zie nog zo voor me dat we met een klein groepje op zaterdagochtend richting PWC liepen. Je kon toen heel duidelijk zien wie allemaal onderweg waren voor de NAHSS en zo raakte je al snel aan de praat met de andere kersverse NAHSS’ers. Iedereen was benieuwd en gespannen over wat er allemaal ging gebeuren.

Tegenwoordig is de NAHSS als PB’er een dagelijkse bezigheid. Het is een geweldige rollercoaster! We vlogen van de Slotceremonie naar het bezoeken van alle partners. Het is een hele klus om bij alle bedrijven en ministeries langs te gaan! Ondertussen moesten we ook nog eens bedenken hoe we de komende NAHSS editie willen vernieuwen en starten met de promotie. Nu zitten we in het gedeelte van die achtbaan waarbij je langzaam omhoog gaat totdat je bij het hoogste punt komt en super snel in het karretje wordt meegetrokken. Nu is het dus vooral nog alles regelen voor komend jaar, maar als er straks deelnemers zijn, gaat het ineens echt van start!

Maar deze tijd is zeker niet stilzitten. Voor ons niet, maar ook niet voor de alumni. Eind oktober was de ambassadeursbijeenkomst waarbij enthousiast plannen zijn gemaakt voor de promotie van de NAHSS 2018. Zijn jullie de NAHSS op de universiteiten en social media al tegen gekomen?? Diezelfde week was ook de eerste Denktank waar veel vernieuwende ideeën voor de Meet & Greet en Masterclass bedacht zijn. Tenslotte is de alumnicommissie hard aan de slag gegaan om onder andere een geweldig gala in 2018 neer te zetten. Zonder al deze geweldige alumni die zich voor de NAHSS inzetten, kan de NAHSS niet bestaan zoals het nu is.

De NAHSS bestaat nu al zes jaar met als gevolg dat we hen niet alleen meer via bovenstaande alumni activiteiten tegen komen. Onze oudste alumni zijn al afgestuurd en hardwerkend. Ze zijn bij veel verschillende bedrijven te vinden, waaronder ook bij veel partners van de NAHSS. Het is heel mooi om te zien dat ze de NAHSS een warm hart toedragen en graag iets voor het programma willen beteken. Dit draagt eraan bij dat de NAHSS nog altijd breed gesteund wordt.

Afgelopen week waren we met zijn drieën weer bij PWC in Amsterdam voor een interessante meeting. Alle herinneringen aan mijn kick-off weekend kwamen naar boven! Een avontuur dat 100 nieuwe deelnemers komend jaar zullen meemaken. Ik kijk er naar uit!