Door Sabrina Kok op 31/01/2018

Beste allemaal,

Het is inmiddels eind januari, wat betekent dat Joep, Charel en ik alweer vijf maanden fulltime bezig zijn met de NAHSS. Wat vliegt de tijd! In de kerstvakantie zijn wij allemaal lekker even bijgekomen om vervolgens met frisse energie ons te focussen op de NAHSS 2018! En nu is het alweer eind januari en ben ik druk bezig met het selectieproces, de evenementen die eraan komen en de Chinese lessen die wij als PB volgen. In deze blog vertel ik je er meer over!

De afgelopen tijd ben ik erg druk geweest met het selectieproces van de nieuwe deelnemers voor de NAHSS 2018. Op 8 januari sloten de aanmeldingen en wat is het ontzettend leuk om de aanmeldingen binnen te zien stromen en enthousiaste sollicitaties te zien! Vervolgens was het de beurt aan de universiteiten om een shortlist op te stellen met daarop de kandidaten die zij nomineren voor de landelijke selectieronde. Vorige week mocht ik bekendmaken wie er allemaal op de shortlist staan! Spannend! Ik herinner me maar al te goed hoe ik vorig jaar op een mailtje wachtte. Nu is het de beurt aan het landelijke selectiecomité (onder andere bestaande uit McKinsey & Company) om de 100 beste kandidaten te selecteren. Aan ons dan de eer om op 17 februari alle gelukkigen te feliciteren aan de telefoon, ik kijk ernaar uit om 100 mensen ontzettend blij te mogen maken!

Naast de selectie zijn we ook aan de slag gegaan met het organiseren van de aankomende evenementen. In maart staan er namelijk maar liefst twee evenementen gepland: de Meet & Greet en het Kick-Off weekend! Op de Meet & Greet zullen onze NAHSS-alumni kennis maken met een aantal NAHSS-partners (onder andere Unilever, ING en PwC zijn van de partij). Het Kick-Off weekend is de aftrap van de NAHSS 2018. Bij PwC in Amsterdam zullen de nieuwe deelnemers elkaar ontmoeten en een start maken met hun projectwerk. Er staat dus een hoop op het programma, maar Joep, Charel en ik halen veel energie uit het organiseren van deze mooie evenementen.

Langzaamaan begint onze focus ook steeds meer op China te liggen. Ik kan niet wachten om eind juni terug te keren naar Beijing én daarnaast heb ik het voorrecht om ook naar Taipei te gaan.

Vorig jaar heb ik in Beijing ontdekt hoe belangrijk het is om de Chinese taal een beetje onder de knie te hebben. Veel verder dan hěn hǎo kwam ik echter niet. Maar… daar komt nu verandering in! Dankzij het Confucius Instituut krijgen wij als Program Board wekelijks privéles in de Chinese taal. Elke vrijdagmiddag zijn wij te vinden aan de Herengracht en proberen we Chinees te spreken, lezen én schrijven. Dit is ontzettend leuk om te doen! En ondanks dat wǒ de zhōngwén bù hǎo is, gaan we elke week een beetje vooruit. Het ultieme doel is natuurlijk om deze zomer vloeiend in het Chinees mijn matcha-drankje te kunnen bestellen. Dit is dan ook meteen een tip voor alle aankomende NAHSS’ers: probeer alles met matcha uit in China, het is heerlijk! Ik kan niet wachten om het deze zomer weer te proeven!

Zàijiàn!