Door Joep Spaen op 28/02/2018

Vorige week zaterdag was het eindelijk zo ver! We hebben alle 100 nieuwe NAHSS’ers van 2018 mogen bellen met het goede nieuws. Het was super leuk om het enthousiasme van de nieuwe deelnemers te horen (en in sommige gevallen het enthousiasme van de familie/vrienden op de achtergrond). De komende weken zullen ze alle informatie over hun aankomende NAHSS-ervaring ontvangen en kiezen uit 13 uitdagende projecten. Op 24 en 25 maart gaat de NAHSS 2018 vervolgens echt van start met het Kick-Off weekend bij PwC in Amsterdam.

Naast de nieuwe deelnemers zijn ook de nieuwe projectcoaches geselecteerd. Met 36 aanmeldingen bleek dat er veel enthousiasme onder onze alumni was voor deze functie. Jammer genoeg hebben we dus veel goede kandidaten moeten afwijzen, maar we zijn heel blij en hebben alle vertrouwen in de groep die we nu hebben om de deelnemers te gaan begeleiden.

Daarnaast zal op 1 maart a.s. het jaarlijkse NAHSS alumni evenement plaatsvinden: de Meet & Greet, waarbij alumni en partners elkaar kunnen leren kennen. Toen ons Program Board jaar in September startte, moesten we gelijk de Slotceremonie neerzetten. Daarna is het op het evenementen gebied best stil geweest. Ik kijk daarom enorm uit naar deze Meet & Greet, maar zeker ook naar het Kick-Off weekend dat een paar weken later volgt. Daarnaast ben ik heel benieuwd hoe de nieuwe invulling van de Meet & Greet zal aanslaan. We hebben ervoor gekozen om de Meet & Greet dit jaar interactief in te steken en daarom zullen alumni samen met partners aan cases gaan werken (dank aan de Denktank voor dit idee!).

De laatste maand heb ik verbazingwekkend vaak met China gebeld. Bijvoorbeeld met Sichuan University, het Consulaat in Chongqing of met onzecontactpersoon van De Heus in Beijing voor hun project. Deze belletjes moet je altijd wel goed inplannen vanwege het tijdsverschil en ik zorg dat ik altijd via Skype bel zodat ik niet 10 euro kwijt ben aan een telefoongesprek van 20 min. Tijdens deze gesprekken realiseer ik me altijd dat ik bijna weer naar China mag gaan. Ik kijk er naar uit om weer over de campus te lopen van Sichuan University, omringd te zijn door een andere cultuur en bij de beste eettentjes in de buurt langs te gaan. Ik kan niet wachten!