Door Charel Cuijten op 02/04/2018

Voor de tweede keer mocht ik een NAHSS Kick-Off weekend meemaken, deze keer aan de andere kant van de lijn! Het was waarschijnlijk het drukste weekend van het jaar voor de Program Board, maar oh wat was het dat waard!

Op zaterdagochtend sloeg PwC haar deuren open. De PB stapte over de drempel, de projectcoaches volgden snel, en daarna kwamen onze nieuwe 100 deelnemers van de NAHSS 2018 binnen gewandeld! Ik stond bij de deur om hen te verwelkomen waarbij ik dus 100 keer hetzelfde zei: ‘Hoi ik ben Charel, leuk om je te ontmoeten, je mag je bagage daar neerzetten.’ En al die NAHSS’ers komen natuurlijk in groepen aan vanuit het OV! Oh, wat heb ik snel héél veel handen geschud!

Vervolgens was het tijd om echt te starten. Na het welkom van Peter van Mierlo (CEO PwC), hebben Anton Pijpers (Voorzitter SB & CvB Utrecht), Pieter van Sloten (Buitenlandse Zaken) en meneer Meng (Chinese Ambassade) de NAHSS 2018 officieel ingeluid.

Ook hebben de NAHSS’ers hun eerste Chinese taal- en cultuurles van Amy gekregen. Dit jaar zijn deze lessen extra speciaal! Amy wordt namelijk geassisteerd door Chinese buddy’s van ACSSNL, de grootste Chinese studentenvereniging in Nederland! Tijdens de Kick-Off les stormde Amy door de zaal, precies zoals we haar kennen, maar nu had ze dus ook een leger aan Chinese buddy’s achter zich aan. Het was een genot om naar te kijken!

Op zondag zijn alle projectgroepen gestart met hun opdracht vanuit de partner. Pol van der Pluijm en Mirrin Snel (beide oud-NAHSS’ers!) waren er in de middag namens McKinsey & Company om de deelnemers op weg te helpen. De Issue Tree training liet onze deelnemers zweten! Helemaal omdat namens iedere projectgroep één iemand op het einde van de dag moest pitchen over zijn project! Super goed gedaan nieuwe NAHSS’ers! Top!!

En nu is het Kick-Off weekend alweer voorbij! Een maand van drukte, regelen en organisatie plotseling ten einde. Oh wat heb ik die maandag erna heerlijk niks gedaan! Namens de hele PB kan ik wel zeggen dat dit weekend fantastisch was voor ons! Eindelijk is de NAHSS 2018 echt gestart!