Door Sabrina Kok op 30/04/2018

Vorige maand schreef Charel een blog over het Kick-Off weekend van de NAHSS 2018! Inmiddels hebben we alweer het tweede NAHSS-evenement achter de rug: de Masterclass, die dit jaar plaatsvond bij Paviljoen CIRCL (ABN AMRO). Wat heb ik genoten van deze leerzame en interactieve dag! De deelnemers presenteerden hun project aan elkaar en kregen hier feedback op. Bij deze een compliment naar jullie allemaal: want wat waren jullie presentaties goed verzorgd! Daarnaast waren er ook een aantal goede sprekers. Zo vertelde NAHSS-alumnus Aron Brouwer over zijn succesvolle bedrijf ‘Meneer Thee’ en gaf China-netwerk Guanxi een workshop over ‘Chinese business-culture’. Maar daarnaast was er ook verdieping in het thema ‘Digital Society’: zo was er een interessante en hele interactieve lezing namens NXP en is het journalistieke stuk uitgelegd. Met deze opdracht gaan alle deelnemers een artikel schrijven over een ontwikkeling binnen Digital Society in China. Ik heb al veel goeie ideeën voorbij zien komen tijdens de brainstorm, dus ik ben erg benieuwd! Kortom, de Masterclass was een groot succes! Het is de ultieme beloning om na heel hard werken zo’n mooi evenement neer te zetten en positieve reacties te krijgen. Hier doen we het allemaal voor!

PB met de projectcoaches!

Naast de voorbereidingen voor de Masterclass zijn we ook druk bezig geweest voor onze alumni! Zo organiseerden we in samenwerking met De Kleine Consultant een training voor onze actieve alumni. Wij zijn namelijk heel blij met de ambassadeurs, denktankleden, de commiss

ie en de ontzettend betrokken projectcoaches! Ook staat het gala op de planning en organiseren we op 18 mei een uniek evenement waar ik persoonlijk erg naar uitkijk! In samenwerking met NAHSS-partner De Heus organiseren wij namelijk een kunstevent, waarbij onze NAHSS-alumni en deelnemers een kijkje kunnen nemen bij een van de grootste kunstcollecties van Nederland. Wauw! Ik als kunstliefhebber kan niet wachten op deze middag, het belooft fantastisch te worden!

Zoals je kunt lezen zitten we dus zeker niet stil! Sterker nog, ik denk dat we het drukker hebben dan ooit! Juist omdat het zo druk is, vliegt de tijd voorbij. Ik zou hierdoor bijna vergeten dat mijn bestuursjaar bij de NAHSS al over een paar maanden voorbij is! Eind augustus is het tijd om het stokje over te dragen aan een nieuw Program Board en dit nieuwe Program Board zal half juni geselecteerd worden. Spannend! Ik hoop dat wij jullie als alumni en deelnemers via deze blogs enthousiast hebben gemaakt voor een eventueel bestuursjaar bij de NAHSS. Uit eigen ervaring kan ik in ieder geval zeggen dat dit het meest leerzame en uitdagende jaar ooit is! Heb jij interesse in ook zo’n bruisend jaar? Stuur me dan even een mailtje, ik vertel je er graag meer over!