Door Charel Cuijten op 03/07/2018

Alweer twee weken geleden vloog ik als eerste van de PB naar China! Naar Hongkong om precies te zijn! Het is echt super om weer terug te zijn in deze top stad! En ik verbaasde mezelf door de metrokaart en de weg op de campus nog precies te weten. Ik heb hier dan ook wel vijf weken gewoond natuurlijk. Mijn eerste dag was een rustig dagje, maar daarna begon het avontuur. In een paar dagen was ik weer in iedere hoek van de stad geweest: ik ging langs bij de Chinese University of Hong Kong, sprak met consul-generaal Annemieke Ruigrok en heb aan verschillende bedrijven een bezoek gebracht. Na al dat voorbereidende werk was ik super blij toen eindelijk mijn groep Hongkongers aankwam op Hong Kong International Airport! De buddies en ik vormden het welkomstcomité en hebben de groep mee de bus in naar de campus geleid. En toen kon de pret echt beginnen!

Hongkong is een heerlijke stad omdat je er zo’n diverse dingen kunt doen: van dure cocktails op rooftopbars tot modderige hikes en chille stranden. Ik heb het allemaal al meegemaakt sinds mijn top groep hier is! Zeker de aanwezigheid van de buddies helpt hieraan mee! Alhoewel… Af en toe brengen ze ons wel naar heel local plekjes en komen ook wij in de buurt van die echte cultuur shock die de groepen van Beijing en Chengdu ook beleven. Een goede voorbereiding op Shanghai voor de Hongkonggroep!

Maar, uiteraard kunnen wij hier ook van de westerse gemakken genieten en ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik daar geen gebruik van maak. Iedereen spreekt Engels en ik heb al regelmatig een pizza hawai of een grote hamburger op. Maak je geen zorgen, dit wissel ik heel gecontroleerd af met een hotpot, dumplings en volgens mij zelfs een keer de dunne darm van ik-weet-niet-welk-dier!

Ik heb dus al een super afwisselende tijd achter de rug! Ik heb ontzettend veel bedrijven bezocht, heb wel tienduizend buddha’s gezien, ik heb genoten van de Victoria Harbour skyline en de dure cocktails van de verschillende skybars, gegokt op de enige legale plek in Azië: de Happy Valley Horse Races, ben vies geworden op verschillende hikes, en voor alle Hongkong-alumni, ook Mr Wong en LKF zijn bezocht!