Door Joep Spaen op 04/06/2018

Nog maar 1 maand en dan is het zover! Alle honderd studenten gaan naar China voor ‘an adventure of a lifetime’. Ik kijk er zelf naar uit om weer naar Chengdu te vertrekken en de campus van Sichuan University te herontdekken. Ik ben benieuwd wat er allemaal veranderd is en of ik de weg nog kan vinden. Met de verhalen die ik van vorig jaar gehoord heb, zullen er in ieder geval veel leenfietsen te vinden zijn.

Maar voor de reis naar China begint, stond en staat er nog veel op het programma. 2 weken geleden organiseerden we Kunstevent De Heus. Het was een heel bijzonder evenement! We werden eerst hartelijk ontvangen in het Schaffelaar Theater in Barneveld met een heerlijke lunch. Daarna volgde een programma waarin bedrijf ‘De Heus’verder werd toegelicht en er was een documentaire over echtpaar De Heus die verschillende kunstenaars in China bezochten. Na het programma in het Schaffelaar Theater gingen we met zijn allen naar het huis van echtpaar De Heus. In hun mooie huis met een super grote tuin kon er bijgepraat worden en konden NAHSS’ers uit verschillende jaren elkaar leren kennen. Ook gaven meneer en mevrouw De Heus zelf rondleidingen langs hun kunstcollectie. Bijzonder was ook om kunstwerken te zien van de Chinese kunstenaars die in de documentaire naar voren kwamen en de verhalen die bij elk kunstwerk hoorden. Gedurende de hele dag was er een leuke en gezellige sfeer. Ik vond het zeer geslaagd!

Na het succes van het Kunstevent stond het Gala voor de deur. De NAHSScie heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om een super feest neer te zetten! Dat heeft zeker zijn vruchten afgeworpen, want er waren meer dan 150 aanwezigen en het was een top feest! Dankjewel NAHSScie!!

Zeer snel zullen de sollicitaties voor PB’19 plaatsvinden. Een spannende tijd voor de alumni/deelnemers die zich aangemeld hebben. Ik kan alleen maar zeggen dat het het waard is, want als PB staat je een super tijd te wachten! Het voelt best gek om over een aantal maanden de NAHSS uit handen te geven, maar ik ben heel benieuwd hoe de NAHSS onder leiding van de nieuwe PB verder zal ontwikkelen. Maar, voordat Charel, Sabrina en ik het stokje gaan overgeven, staat ons nog een hele mooie reis naar China te wachten. Nog maar 1 maand voor vertrek!