Door Sabrina Kok op 20/08/2018

Maandag 20 augustus 2018

Terwijl ik in een overvolle trein sta denk ik terug aan afgelopen 2 maanden. Hoewel ik eigenlijk begin augustus al mijn PB-blog af had moeten hebben, is dat door de drukte en hectiek van de Business- en Cultuurweek in Shanghai niet gelukt. Maar nu ik weer elke dag naar Utrecht moet reizen in de trein om de NAHSS over te dragen aan een nieuw PB, heb ik opeens weer meer dan genoeg tijd om te schrijven. Laten we dan maar stilstaan bij afgelopen zomer.

Hutongs in Beijing

Vrijdag 29 juni 2018

Een klein beetje zenuwachtig sta ik te wachten op het vliegveld in Beijing. Na vijf dagen alleen vertoeven in deze stad is het tijd om ‘mijn’ Beijing’ers te verwelkomen in deze fantastische culturele wereldstad! De afgelopen vijf dagen zijn voorbijgevlogen en het was meer dan fantastisch om terug te zijn in Beijing. Weer rondlopen op Peking University, opnieuw langsgaan bij bedrijven in business kleren, nog een keer eten bij m’n favoriete restaurant en opnieuw rondjes lopen rondom het PKU-meer waar ik de mooiste herinneringen van vorig jaar opnieuw beleefde. Ik hoop dat ik deze en andere hoogtepunten heb kunnen doorgeven aan een nieuwe groep NAHSS’ers! Wat was het fijn toen ze er waren! Ook al hadden we maar kort de tijd (na drie dagen vloog ik door naar Taipei), in deze drie dagen hoop ik ze enorm enthousiast gemaakt te hebben over Beijing.

Maandag 9 juli 2018

Voor de derde keer sta ik op een vliegveld om iemand op te wachten! Na de Beijing-groep stond ik afgelopen vrijdag te wachten op de 16 Taipei’ers! Ook al was ik zelf pas twee dagen in Taiwan, ik wist al waar je lekker kon eten, heb een rondleiding gegeven op de campus en Taipei 101 en de night markets geïntroduceerd aan de groep. Stiekem best wel trots. Daarnaast was het vooral ook tijd om samen met de groep de stad te verkennen, zo hebben we samen gefietst in Tamsui en Bali, 2 dorpjes net boven Taipei. En de stad verder verkennen, dat ga ik de komende tijd doen samen met mijn zusje! Ik sta vandaag op het vliegveld om haar op te halen. Zij is helemaal alleen vanuit Nederland naar Taiwan gevlogen om mij voor drie weken te vergezellen. We gaan op veel verschillende plekken rondreizen, zin in! Maar voor nu eerst twee dagen Taipei die we aftrapten door tijdens zonsondergang te genieten van de immense stad vanaf de top van Taipei 101.

Donderdag 2 augustus 2018 

Wat was de afgelopen maand fantastisch en wat heb ik mooie nieuwe plekken mogen ontdekken! Zo bezocht ik het Buddha Memorial Center in Kaoshiung (Taiwan). Ronddwalend door het immense centrum leerden we vanalles over het boeddhisme en werden we vriendelijk te woord gestaan door alle monniken. Maar ook een hoogtepunt uit Hongkong mag niet ontbreken! Na een ritje met de Star Ferry genoten we in het zonnetje van de oneindige skyline. En toen besloot dé NAHSS-boot te gaan varen en alle zeilen uit te slaan. Nieuw PB: willen jullie alsjeblieft hier een van m’n foto’s van op de NAHSS-website plaatsen?! Een laatste hoogtepunt was de tijd in Guilin en Yangshuo. Hier bezochten we de bekende Longshen rijstvelden en zaten we op een bamboevlot op het water te genieten van de natuur.

Maar nu zijn we in Shanghai en komen ook alle NAHSS deelnemers hier aan! Eerst rende ik als een kip zonder kop rond op het treinstation waar de Beijing-groep aankwam. Halloooo nog nooit zo’n onoverzichtelijk en belachelijk groot treinstation gezien! Missie om als een overzichtelijk persoon over te komen lichtelijk mislukt. Vervolgens sjeesde ik in de taxi naar het vliegveld om de Taipei’ers te ontvangen. Kortom, een gestresste dag maar toen we met z’n allen lekker uit eten gingen in een typisch Chinees restaurant was het allemaal goed! 🙂

Skyline Shanghai

Donderdag 9 augustus 2018

Morgen vliegen we met z’n allen naar huis, de Business- en Cultuurweek en de zomer van de NAHSS 2018 zit erop. Wat is de tijd voorbijgevlogen! Het is inmiddels al ruim zes weken geleden dat ik mijn eerste NAHSS’ers ophaalde van het vliegveld. Wat is er veel veranderd in zo’n korte tijd! Van een groep losse studenten zijn ze gegroeid naar een sterke, hechte groep. Vandaag was het tijd om alles in te pakken (wonder boven wonder heb ik alles in m’n koffer gekregen), de laatste souvenirs te kopen op de Fake Market (hier was werkelijk de helft van alle NAHSS’ers aanwezig vandaag) om vervolgens je mooi aan te kleden voor de afsluitende borrel. Op een prachtige locatie vol met mooie lichtjes proosten we voor de laatste keer op deze mooie en bijzondere zomer. Daarnaast werden we ook nog extra in het zonnetje gezet door iedereen! Een afsluitende speech + mooi cadeau van iedereen vormden de ultieme beloning voor al het werk van afgelopen zomer.

Maandag 20 augustus 2018

Terug in Nederland. Momenteel zijn we bezig met de inwerkweek voor de nieuwe Program Board. Lisa, Jetske, Inge en Pearlsy staat een fantastische uitdaging te wachten en ik weet zeker dat ze het enorm goed gaan doen: het zijn toppers! Zowel Joep, Charel als ik willen hen veel succes wensen. Wij zijn klaar om het stokje over te dragen en verder te gaan met nieuwe uitdagingen. Alles wat we dit jaar hebben geleerd zullen we zeker meenemen. Als je dit leest als oud NAHSS’er: bedankt voor het mogelijk maken van dit fantastisch leerzame jaar! Als je dit leest als geïnteresseerde: twijfel vooral niet om je aan te melden voor de NAHSS, het wordt gegarandeerd de mooiste zomer van je leven. En als je dit leest als Beijing’er of Taipei’er van de NAHSS 2018: ik zie jullie snel op een reünie!!

Liefs,

Sabrina