Het business aspect van de NAHSS

Door Nina Kannekens | deelnemer NAHSS 2019, Hong Kong

Hoi! Mijn naam is Nina (22) en ik zal jullie wat meer vertellen over het Business aspect van het ABC-programma van de NAHSS. Als studente met een grote interesse voor geneeskunde, voeding, en duurzaamheid, was de NAHSS mijn eerste substantiële kennismaking met het bedrijfsleven. Naast de vele bedrijfsbezoeken (kijkjes achter de schermen bij grote multinationals), werk je in multidisciplinair verband aan een consultancy project voor één van de NAHSS-partners. Iedere student brengt zijn eigen interesses en academische kennis mee, wat de samenwerking dynamisch maakt en voor verrassende uitkomsten zorgt. Ik merkte dat je door deze multidisciplinariteit op veel gebieden de diepte in kan gaan, waardoor je een compleet beeld krijgt van de daadwerkelijke oplossing en deze ook echt waarde heeft in de praktijk. Bovendien krijg je door het Business aspect de kans om te verkennen wat je met je eigen, specifieke achtergrond zou kunnen betekenen in het bedrijfsleven. Iets dat voor mij erg waardevol is geweest! Ik heb tijdens de NAHSS ontdekt dat het mij wellicht interessant lijkt om als toekomstig arts de schakel te zijn tussen de medische wereld, medisch wetenschappelijk onderzoek en het bedrijfsleven. Door de diversiteit aan partnerbedrijven en -organisaties is er voor ieder wat wils en krijg je een goed beeld van wat er wel en wat niet bij jou zou passen.

Het thema van de NAHSS 2019, Sustainable Growth, sloot naadloos aan op de uitdaging die A.S. Watson Group ons aanreikte: de uitstoot van plastic door ASW de wereld in, ook weer uit de wereld halen (Closing the Plastic Loop). Door middel van trainingen van onder andere McKinsey & Company, De Kleine Consultant, en Young Advisory Group, werden we klaargestoomd om ons eigen consultancy project vorm te geven. De vele presentaties en pitches zorgen ervoor dat je als groep goed leert je idee te onderbouwen en verkopen, een nuttige skill voor je latere carrière. Daar komt bij dat je veel ervaring opdoet in het identificeren en interviewen van partijen of mensen die van waarde kunnen zijn voor jouw project. Daarnaast leer je niet alleen van je eigen project, maar ook van de uitdagingen en oplossingen van andere projectgroepen. Het centrale thema van de NAHSS zette mij bovendien aan het denken over duurzaamheid in mijn eigen studiegebied.

Al met al heb ik de afgelopen anderhalf jaar na mijn deelname aan de NAHSS al ervaren: wat je tijdens de NAHSS hebt gedaan, geleerd, gehoord, geproefd, en gezien, neem je met je mee. Deze bijzondere kennismaking met China trekt je uit je eigen bubbel en zorgt voor nieuwe inzichten en inspiratie voor je latere carrière, direct en indirect gelinkt aan China. Bovendien zorgen het intensief samenwerken, de activiteiten, tripjes, (bedrijfs)bezoeken en borrels voor fijne vriendschappen en een waardevol netwerk ook voor na de NAHSS.