Het culturele aspect van de NAHSS

Door Suzan van de Rijt | deelnemer NAHSS 2019, Beijing

Hey! Mijn naam is Suzan en ik ben in 2019 naar Beijing geweest, waar ik een top zomer gehad heb! Een van de aspecten wat mij het meest enthousiast maakte om mij aan te melden voor de NAHSS, was het ontdekken van de Chinese cultuur. Voordat we op pad mochten, leerden we in Nederland al heel wat over de Chinese cultuur. Zo heb ik Chinese taal- en cultuurlessen gevolgd en leerden we veel over de Chinese cultuur van de verschillende Chinakenners tijdens de masterclasses, college tour en workshops. Tijdens de vakken van de Peking University Summer School, hebben we veel geleerd over Chinese po√ęzie en de geschiedenis van China.

Daarnaast hebben we in Beijing enorm genoten van de vele historische, religieuze en culturele bezienswaardigheden. Tijdens een bezoek aan een oude handelswijk in Beijing, Liulichang Street, ontmoette wij een wat oudere vrouw in haar thee winkeltje. Nadat ze ons wat thee aanbood, begon ze vol trots te vertellen over haar boeddhistische geloof. Ze sprak over haar boeddhistische leefstijl, waarom het boeddhisme belangrijk voor haar was en over een aantal wijsheden over wat goed is voor je leven. Na anderhalf uur aan mooie en interessante verhalen, gaven wij haar een typisch Nederlands cadeautje, waar ze erg blij mee was!

Ervaringsverhaal Suzan
Dit is een van de vele ervaringen in China die indruk op mij gemaakt heeft. Door mijn deelname aan de NAHSS is mijn interesse in China nog meer gaan groeien. Als ik terug kijk op mijn deelname aan de NAHHS, kan ik concluderen dat mijn blik op China en op de wereld enorm veranderd is door deze mooie ervaring.