Cas Klatte

Cas Klatte was deelnemer van de NAHSS 2017 en volgde de summerschool in Hong Kong. In het onderstaande blog vertelt hij over zijn ervaringen met de NAHSS!

Op ontdekkingsreis

“Eind februari (2017) kreeg ik het bericht dat ik een van de gelukkige studenten was die mocht deelnemen aan de NAHSS-editie van 2017. Ik had me aangemeld, omdat ik graag mijn zomervakantie wilde besteden aan iets interessants en nuttigs. Ook was ik erg benieuwd naar de dynamieken en kansen die in China te vinden zijn. Dit programma leek me een erg goede manier om meer te leren over deze sterk groeiende regio.

Het programma begon in Nederland, waar we tijdens het ‘kick-off weekend’ kennis maakten met ons project en projectteam. Zelf heb ik samen met zeven anderen een project gedaan voor de Nationale Nederlanden waarbij we onderzocht hebben op welke manieren bedrijven in Hong Kong haar personeel vitaal en gemotiveerd houden. Voor ons een erg interessant en relevant onderwerp, waar we gelijk in Nederland mee aan de slag zijn gegaan. Tevens hebben we tijdens verschillende dagen in Nederland trainingen van Nederlandse bedrijven gekregen welke waren gefocust op teamwork en persoonlijke ontwikkeling.

Cas Klatte in Shanghai

Cas in Shanghai

Naar Hong Kong

Op 24 juni 2017 vlogen we met een groep van 32 studenten van alle Nederlandse universiteiten naar Hong Kong, hier zouden we ongeveer vijf weken spenderen. Op dinsdag, woensdag en donderdag volgden we vakken aan de The Chinese University of Hong Kong (CUHK). Deze dagen waren redelijk intensief, wel had je vaak tijdens de pauze tijd om samen te lunchen en kon je de avonden vrij besteden. De overige vier dagen van elke week benutten we door Hong Kong op alle mogelijke manieren te leren kennen. Zo hadden we regelmatig bedrijfsbezoeken, zo ook bijvoorbeeld bij ABN AMRO in het International Commerce Centre.

Bedrijfsbezoeken

De bedrijfsbezoeken waren een leuke manier om het bedrijfsleven in Hong Kong te leren kennen en bovendien was het interessant om de expats die hier actief waren te spreken tijdens de aansluitende borrels. Ook werden er voor ons verscheidende culturele activiteiten georganiseerd en hadden we genoeg vrije tijd om zelf de prachtige natuur, de stad en het nachtleven van Hong Kong te verkennen. Na deze intensieve vijf weken zijn we veel te weten gekomen over Hong Kong, op manieren die anders niet mogelijk waren; een erg bijzondere ervaring.

Aansluitend aan het programma in Hong Kong vond de Business Week plaats in Shanghai, waar we deze NAHSS-editie gezamenlijk met alle 100 studenten hebben afgesloten. In deze week hebben we veel interessante bedrijven bezocht, de stad verkend en aan ons project gewerkt. In de avond ging we vaak met grote groepen richting rooftopbars en clubs, er was dus een goede balans tussen het werken en ontspannen.

Bedrijfsbezoek Hong Kong bij ABN AMRO

Ik hoop dat dit korte verhaal je een beter beeld heeft gegeven over de NAHSS. Ik vond het een onvergetelijke ervaring die me veel heeft gebracht. Mocht je nog vragen hebben of meer informatie willen dan kun je me altijd een mail sturen: klattecm@gmail.com.