Locaties

Het bachelorprogramma van de NAHSS heeft zich sinds de oprichting in 2012 uitgebreid tot een programma in vier locaties in Azië. Hieronder lees je meer over de verschillende locaties en de universiteiten waar de NAHSS deelneemt aan een internationale zomerschool.


PKU wordt al jaren consistent gerankt als beste universiteit van China en had in 2016 de 42e plaats op de Times Higher Education ranglijst. De deelnemers aan de PKU Summer School draaien mee op een prachtige campus midden in Beijing, die op zichzelf al een bezoekje waard is. De vakken gaan over de Chinese politiek, economie en cultuur. De onderdompeling in de Chinese kijk op de wereld wordt compleet door de vooral Chinese professoren die het onderwijs verzorgen en die ook een Chinese stijl van lesgeven hanteren. Aan de zomerschool van PKU volgen de deelnemers twee vakken die ieder 2ECTS waard zijn.


Sinds 2016 is de NAHSS uitgebreid naar West-China en volgen deelnemers een zomerschool van Sichuan University in Chengdu. Ook zal vanuit deze locatie Chongqing worden bezocht, waar sinds 2014 een Nederlands consulaat-generaal is gevestigd. In West-China wordt relatief weinig Engels gesproken, waardoor alle deelnemers aan de zomerschool van Sichuan University, naast de overige vakken, Mandarijn zullen volgen. Voor deze vakken krijg je elk 2 ECTS.


In Hongkong krijgt het academische programma invulling door de International Summer School (ISS) van de Chinese University of Hong Kong (CUHK). Het is de grootste zomerschool waar de NAHSS aan meedoet, met een enorme instroom van internationale studenten – van de 650 studenten die deelnamen in 2014 was meer dan driekwart internationale studenten. De grote campus ligt in de bergen en het is niet zeldzaam om een aap te spotten. Aan de zomerschool van CUHK volgen deelnemers twee vakken van elk 3ECTS.


In Shenzhen, een stad dat in 30 jaar veranderde van een vissersdropje tot het Silicon Valley van China, volgt de NAHSS een Summer School aan de e Harbin Institute of Technology Shenzhen (HITSZ). HIT is één van de 'key universities' benoemd door de Chinese overheid. Vanuit het programma wordt een tweedaags bezoek aan Guangzhou, een traditionele stad dichtbij Shenzhen, georganiseerd. De zomerschool bestaat uit twee modules van ieder 2ECTS.

Verblijf

Tijdens de zomerschool zul je op of nabij de campus van de universiteit verblijven samen met andere (internationale) studenten die deelnemen aan de zomerschool. Tijdens je verblijf zul een kamer delen samen met een andere deelnemer van de NAHSS of een andere internationale student. Tijdens de Business- en Cultuurweek in Shanghai zullen alle NAHSS deelnemers verblijven in een hotel in Shanghai.

Op alle universiteiten zullen er gedurende de zomerschool verschillende excursies op de planning staan om bekend te raken met de stad, de omgeving en bijbehorende cultuur.