Partner worden

De snelle groei van China is van vitaal belang voor het Nederlandse bedrijfsleven. Toch komen maar weinig studenten gedurende hun studententijd actief in aanraking met China. Dat is jammer voor de ontwikkeling van Nederlands toptalent. In 2012 heeft een gemeenschap van bedrijven, universiteiten en ministeries de handen ineen geslagen met oprichten van de organisatie de Netherlands-Asia Honours Summer School (NAHSS). De NAHSS, en daarmee indirect haar partners, heeft als doel om de volgende generatie studenten voor te bereiden op de opkomst van China als grote speler op het wereldtoneel en het daarmee groeiende belang van het land gedurende hun verdere loopbaan.

Een investering

Door partner te worden van de NAHSS investeert u in de economische toekomst van Nederland door bij te dragen aan de ontwikkeling van Nederlands talent. Bovendien komt u in contact met een groep ambitieuze studenten – geselecteerd door zowel universiteiten als NAHSS partners – geïnteresseerd in Azië en thema’s als urbanisatie, innovatie en duurzaamheid. Deelnemende studenten werken aan consultancy projecten voor de partners van de NAHSS. Dit doen zij onder een overkoepelend thema dat elk jaar wordt gekozen aan de hand van actuele onderwerpen. Het thema voor de NAHSS 2023 is Reinventing Growth & Globalisation.

Supervisory Board

De belangen van de diverse partners worden gewaarborgd in de Supervisory Board; een raad van ervaren professionals die de activiteiten van het Program Board overzien. Momenteel bestaat het Supervisory Board uit: Anton Pijpers (Voorzitter CvB Universiteit Utrecht), Dieuwert Inia (Managing Partner McKinsey & Company the Netherlands), Peter Wieringa (Vice-rector TU Delft), Karin Mössenlechner (Director Azië & Oceanië Ministerie van Buitenlandse Zaken), Gerrit-Jan Steenbergen (CIO A.S. Watson), Peter Diez (Directeur Internationaal van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) en David Gianotten (Managing Partner-Architect OMA).

Partnerbijdrage

Van partners wordt een financiële bijdrage verwacht. Naast een consultancy project krijgen onze partners hiermee de mogelijkheid om een bedrijfsbezoek in Azië, een in-housedag, masterclass of workshop te hosten. Zonder bijdragen van onze partners is het onmogelijk om deze talentvolle groep dit waardevolle traject aan te bieden. De relaties met onze partners zijn gebaseerd op het gedeelde belang voor zowel de partners als het programma om het uiteindelijke doel van de NAHSS te realiseren: de toekomstige generatie bewust te laten worden van een toekomst met China als één van de grote spelers op het wereldtoneel. Met de toenemende invloed van China en Azië in het algemeen is dit programma dus een investering in de toekomst, dat zonder hulp van partners niet gerealiseerd kan worden!

Partner worden?

Deelt uw organisatie onze visie en wilt u meer weten over een samenwerking met de NAHSS? Neem dan contact op met het dagelijks bestuur, het Program Board (info@nahss.nl) voor meer informatie of bekijk onze Value Proposition.