FAQ: Covid-19

Onderstaande vragen zijn beantwoord met de huidige kennis omtrent het Covid-19 virus. De NAHSS behoudt het recht om af te wijken van deze uitspraken indien de omstandigheden rondom het virus drastisch veranderen.


Is het mogelijk om aankomende zomer naar Azië af te reizen?

De NAHSS streeft ernaar om het zomerprogramma grotendeels in Azië te laten plaatsvinden. Echter, door de onzekerheid omtrent het coronavirus zijn ook wij gebonden aan de beperkingen die hierbij gepaard gaan. Denk hierbij aan reisadviezen, eventuele quarantaineperioden en vaccinatie vereisten. Mocht het door bovengenoemde omstandigheden niet mogelijk zijn om het zomerprogramma in het buitenland te laten plaatsvinden dan zal het, net als afgelopen editie, in Nederland plaatsvinden*. De NAHSS onderhoudt nauwe banden met het ministerie van Buitenlandse Zaken om samen een veilige en haalbare beslissing te maken.

Zijn de NAHSS evenementen online of fysiek?

Alle evenementen van de NAHSS zijn fysiek indien mogelijk en online indien noodzakelijk. De NAHSS volgt te allen tijde de maatregelen van het RIVM.

Hoeveel bedraagt de deelnemersbijdrage voor de NAHSS 2022?

De bijdrage voor de NAHSS 2022 bedraagt maximaal €1150. Mocht het niet mogelijk zijn om naar Azië af te reizen, zal het programma in Nederland plaatsvinden en zal de bijdrage verlaagd worden naar €300.

Wat als ik in quarantaine zit en niet aanwezig kan zijn bij een evenement tijdens het voorbereidende traject in Nederland?

Indien mogelijk faciliteert de NAHSS een online alternatief voor fysieke evenementen. Aanwezigheid is verplicht, ook bij online evenementen. Een deelnemer komt in aanmerking voor een online alternatief indien hij/zij in quarantaine zit.

Mag ik mij, indien ik mijn deelname heb bevestigd, afmelden voor het NAHSS-programma vanwege zorgen om Covid-19?

Het is niet mogelijk je kosteloos af te melden voor het NAHSS-programma na bevestiging van deelname vanwege zorgen om Covid-19. De NAHSS volgt te allen tijde de maatregelen van het RIVM.

Onderstaande vragen gaan over de situatie waarbij het volledige zomerprogramma in Nederland gehouden moet worden vanwege de situatie rondom het coronavirus. Dit valt niet te verwarren met de Nederlandse zomerschool voorafgaand aan de Aziëreis van het normale programma.Wat houdt het zomerprogramma in Nederland in?

Het zomerprogramma in juli duurt twee weken, waarin studenten aan de hand van academische, business en culturele programmaonderdelen kennismaken met de Chinese cultuur. Er zullen onder andere interactieve lezingen, culturele workshops, case studies, bedrijfsbezoeken, trainingen en een afsluiting van het consultancy project georganiseerd worden.

Hoe intensief is het zomerprogramma in Nederland?

Het tweeweekse zomerprogramma in Nederland staat vol in het teken van de NAHSS. Studenten verblijven op locatie (indien de RIVM richtlijnen dit toelaten) en dienen dus gedurende de twee weken volledig aanwezig te zijn.

Hoe zou ik in Nederland de Chinese (bedrijfs)cultuur leren kennen?

Cultureel begrip werkt twee kanten op. Naast het ervaren van de Chinese cultuur, is het belangrijk om te realiseren hoe Chinezen onze cultuur eigenlijk beleven. De NAHSS faciliteert dit cultureel begrip op twee manieren. Allereerst gaan deelnemers in gesprek met zowel Chinese studenten, Chinese ondernemers als met Nederlanders met een rijke China-ervaring. Bovendien zullen tal van Chinese organisaties tijdens workshops laten zien hoe zij hun cultuur in Nederland uitoefenen.

Wat als het gehele NAHSS-programma online moet worden gehouden in verband met Covid-19?

De NAHSS zal streven een online alternatief te organiseren indien fysieke evenementen niet toegestaan zijn. In het geval van een geheel online programma komt de NAHSS met een eerlijke herziening van de deelnemersbijdrage.

Geen antwoord gevonden op je vraag? Neem contact met ons op via info@nahss.nl.