FAQ: Covid-19

Is het mogelijk om tijdens de zomer naar China af te reizen?

In verband met Covid-19 is het niet mogelijk om in de zomer van 2021 naar China af te reizen. De NAHSS 2021 zal plaatsvinden in Nederland, waarbij een zomerprogramma van twee weken georganiseerd wordt. Het voorbereidende traject zal zoals normaliter in Nederland georganiseerd worden.

Wat houdt het zomerprogramma in Nederland in?

Het zomerprogramma in juli duurt twee weken, waarin studenten aan de hand van academische, business en culturele programmaonderdelen kennis maken met de Chinese cultuur. Er zullen onder andere interactieve lezingen, culturele workshops, case studies, bedrijfsbezoeken, trainingen en een afsluiting van het consultancy project georganiseerd worden. Het zomerprogramma zal op verschillende locaties in Nederland gehouden worden, waarvan een deel inclusief overnachting is.

Hoe intensief is het zomerprogramma in Nederland?

Het tweeweekse zomerprogramma in Nederland staat vol in het teken van de NAHSS. Een deel van het programma is inclusief overnachting op locatie (indien de RIVM richtlijnen dit toelaten). Er is sprake van verplichte aanwezigheid tijdens de gehele twee weken.

Hoe leer ik in Nederland de Chinese (bedrijfs)cultuur kennen?

Cultureel begrip werkt twee kanten op. Naast het ervaren van de Chinese cultuur, is het belangrijk om te realiseren hoe Chinezen onze cultuur eigenlijk beleven. De NAHSS faciliteert dit cultureel begrip op twee manieren. Allereerst gaan deelnemers in gesprek met zowel Chinese studenten, Chinese ondernemers als met Nederlanders met een rijke China-ervaring. Bovendien zullen tal van Chinese organisaties tijdens workshops laten zien hoe zij hun cultuur in Nederland uitoefenen.

Zijn de evenementen online of fysiek?

Alle evenementen van de NAHSS zijn fysiek indien mogelijk en online indien noodzakelijk. De NAHSS volgt te allen tijde de maatregelen van het RIVM.

Wat is de deelnemersbijdrage voor de NAHSS 2021?

De NAHSS wordt grotendeels gefinancierd door haar partners: de Nederlandse universiteiten, de ministeries, en een groot aantal bedrijven. Daarnaast wordt van de deelnemers een eigen bijdrage verwacht van €300,-. Hiervoor zorgt de NAHSS voor het gehele programma in Nederland. Eventuele reiskosten en uitgaven voor eten en drinken zijn voor eigen rekening. De deelnemersbijdrage is onafhankelijk van het online bijwonen van een aantal fysieke evenementen.

Wat als het gehele NAHSS-programma online moet worden gehouden in verband met Covid-19?

De NAHSS zal streven een online alternatief te organiseren indien fysieke evenementen niet toegestaan zijn. In het geval van een geheel online programma komt de NAHSS met een eerlijke herziening van de deelnemersbijdrage.

Wat als ik in quarantaine zit en niet aanwezig kan zijn bij een evenement?

Indien mogelijk faciliteert de NAHSS een online alternatief voor fysieke evenementen. Aanwezigheid is verplicht, ook bij online evenementen. Een deelnemer komt in aanmerking voor een online alternatief indien hij/zij in quarantaine zit.

Mag ik mij, indien ik mijn deelname heb bevestigd, afmelden voor het NAHSS-programma vanwege zorgen om Covid-19?

Het is niet mogelijk je kosteloos af te melden voor het NAHSS-programma na bevestiging van deelname vanwege zorgen om Covid-19. De NAHSS volgt te allen tijde de maatregelen van het RIVM.

Kan de keuze om niet naar China te reizen halverwege het programma nog worden herzien?

2020 heeft laten zien hoe onvoorspelbaar de Covid-19 situatie kan zijn. Het opzetten van het jaarlijkse programma voor 100 studenten vergt zeer intensieve voorbereidingen, die simpelweg niet vlak voor het zomerprogramma herzien kunnen worden. Bovendien zorgt een Nederland programma ervoor dat de NAHSS zo veel mogelijk zorg kan dragen voor de veiligheid van de studenten.

Krijg ik ECTS voor een NAHSS-programma in Nederland?

Het verschilt per universiteit of het mogelijk is om ECTS te krijgen voor deelname aan de NAHSS. Neem hiervoor contact op met het contactpersoon van je eigen universiteit.

Geen antwoord gevonden op je vraag? Neem contact met ons op via info@nahss.nl.