FAQ: Covid-19

Onderstaande vragen zijn beantwoord met de huidige kennis omtrent het Covid-19 virus. De NAHSS behoudt het recht om af te wijken van deze uitspraken indien de omstandigheden rondom het virus drastisch veranderen.


Is het mogelijk om aankomende zomer naar Azië af te reizen?

De NAHSS streeft ernaar om het zomerprogramma grotendeels in Azië te laten plaatsvinden. Echter, door de onzekerheid omtrent het coronavirus zijn ook wij gebonden aan de beperkingen die hierbij gepaard gaan. Denk hierbij aan reisadviezen, eventuele quarantaineperioden en vaccinatie vereisten. Mocht het door bovengenoemde omstandigheden niet mogelijk zijn om het zomerprogramma in het buitenland te laten plaatsvinden dan zal het, net als de editie van 2021, in Nederland plaatsvinden*. Wij gaan er echter niet van uit dat dit het geval zal zijn. De NAHSS onderhoudt nauwe banden met het ministerie van Buitenlandse Zaken om samen een veilige en haalbare beslissing te maken.

Zijn de NAHSS evenementen online of fysiek?

Alle evenementen van de NAHSS zijn fysiek indien mogelijk en online indien noodzakelijk. De NAHSS volgt te allen tijde de maatregelen van het RIVM.

Hoeveel bedraagt de deelnemersbijdrage voor de NAHSS 2023?

De bijdrage voor de NAHSS 2022 bedraagt maximaal €900. Mocht het niet mogelijk zijn om naar Azië af te reizen, zal het programma in Nederland plaatsvinden en zal de bijdrage verlaagd worden naar €300.

Wat als ik in quarantaine zit en niet aanwezig kan zijn bij een evenement tijdens het voorbereidende traject in Nederland?

Indien mogelijk faciliteert de NAHSS een online alternatief voor fysieke evenementen. Aanwezigheid is verplicht, ook bij online evenementen. Een deelnemer komt in aanmerking voor een online alternatief indien hij/zij in quarantaine zit.

Mag ik mij, indien ik mijn deelname heb bevestigd, afmelden voor het NAHSS-programma vanwege zorgen om Covid-19?

Het is niet mogelijk je kosteloos af te melden voor het NAHSS-programma na bevestiging van deelname vanwege zorgen om Covid-19. De NAHSS volgt te allen tijde de maatregelen van het RIVM.

Geen antwoord gevonden op je vraag? Neem contact met ons op via info@nahss.nl.