FAQ: Programma

Hoe gaat de NAHSS om met de sociale onrust in Azië?

De NAHSS monitort de situatie in de zomerschoolsteden continu, en onderhoudt hiervoor contacten met het Ministerie van Buitenlandse Zaken. We willen benadrukken dat de veiligheid van onze studenten voorop staat, en dat de NAHSS nooit studenten naar onveilige plekken stuurt.

Hoe intensief is deelname aan de NAHSS qua uren?

Houd er rekening mee dat je per week 5-10 uur bezig zult zijn met de NAHSS. Je kunt hierbij denken aan het voorbereiden, houden en verwerken van interviews alsmede literatuuronderzoek en vergaderingen met je projectgroep.

Hoeveel vrije tijd zal ik hebben tijdens het verblijf in Azië?

Ten eerste is het verplicht om aanwezig te zijn bij alle activiteiten. Dit houdt in dat het een vol programma is, maar we zullen ons best doen vrije tijd in te plannen in het programma.

Is het verplicht aanwezig te zijn bij alle NAHSS activiteiten?

Ja, het is verplicht aanwezig te zijn op alle activiteiten, zowel in Nederland als in Azië. Daarom raden we je aan de tijdlijn te bekijken. Als je niet aanwezig kan zijn bij deze verplichte activiteiten, is aanmelding helaas niet mogelijk.

Is het mogelijk later te arriveren in Azië?

Nee, de zomerscholen in Beijing, Chengdu, Hongkong en Shenzhen starten begin juli, vandaar dat een verlate aankomst niet mogelijk is.

Heb ik een visum nodig voor deelname aan het programma?

Ja, een visum is nodig voor deelname aan het programma. De kosten die hierbij komen kijken zijn voor eigen rekening en bedragen om en nabij de €130,-. Het Program Board helpt je met het opstellen van een visumaanvraag, maar je zult zelf je visum moeten aanvragen en ophalen in Den-Haag.

Wat voor soort vakken kan ik volgen op de verschillende zomerscholen?

Op alle vier locaties bieden de universiteiten en breed en gevarieerd vakkenpakket aan. Een aantal voorbeelden hiervan zijn Chinese taal en cultuur, Politiek, Chinese geneeskunde, Management en Psychology.

Kan ik de behaalde credits omzetten naar mijn Nederlandse studie?

Dit is afhankelijk van de universiteit waar je studeert. We raden je aan contact op te nemen met het international office van jouw universiteit om te informeren naar de mogelijkheden.

Geen antwoord gevonden op je vraag? Neem contact met ons op via info@nahss.nl.